Recomandări pentru incontinența urinară

Incontinența urinară este o problemă des întâlnită la femei și la bărbați și înseamnă că o persoană trebuie să meargă la toată de mai multe ori, deoarece nu își poate controla vezica urinară. Pe scurt este un simptom care se manifestă în necontrolul asupra urinării și pierderea urinării.
Incontinența urinară poate afecta viața în mare măsură al unui om, s-a dovedit că acest simptom la mulți oameni are efect psihologic negativă, pentru că mulți oameni trebuie să renunțe la activitățile zilnice obișnuite.

Incontinența urinară în zilele moderne de astăzi se poate trata cu ușurință prin antrenamente și exerciții ușoare pentru întărirea mușchilor, dar în cazul simptomelor mai severe este necesar prescrierea medicamentelor de către medicul specialist după diagnosticul corect. Există mai multe dispozitive medicale, terapii si în cazuri foarte severe sunt intervenții chirurgicale pentru tratarea incontinenței urinară. Cauzele incontinenței urinară pot fi de mai multe factori :consumul mare al alcoolului, fumatul, condimentele, vârsta, sexul și istoricul de boli în familie.
Multe medici deja recomandă multe soluții pentru prevenții. Pentru a prevenii incontinența urinară este recomandat o dietă, și alimentație echilibrată bogată în fibre, și cel mai important este menținerea greutății corporale, reducerea stresului. Este foarte recomandat exercițiile de relaxare în fiecare zi.


Se recomandă și folosirea absorbantelor zilnice, se poate învăța folosirea și introducerea unui cateter, pentru a vă ușura activitățile zilnice.
În cazul în care vă confruntați cu incontinența urinară, nu este un lucru de care trebuie să vă fie de rușine, pentru orice tip de simptome există deja tratament, trebuie să vă apelați la medic cu mare încredere și fără rușine pentru un diagnostic corect.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *