Orașul oglindit în apele Vltavei

Să vizităm oare Praga doar pentru cumpărături de suveniruri? Ei bine, răspunsul sincer la o asemenea întrebare este, desigur, unul megativ. Capitala unei țări marcate de atâta istorie și care este ea însăși un centru cultural al Europei Centrale și de Est are atâtea să ofere oricărui vizitator, fie el un înrăit al artei sau un admirator detașat locurilor de o splendoare specifică, arhitectonică ori naturală în egală măsură. Dacă tot veni vorba, care ar fi două dintre obiectivele pe care nu putem să le ratăm dacă tot ne-am planificat o vacanță pe pitoreștile străzi ale Pragăi?

Poate părea ușor de intuit faptul că începem acest itinerar virtual în Praga, una din patru capitale europene brăzdate de fluviul ce-ți coboară apele din Munții Pădurea Neagră din Germania. În Praga găsim emblematicul castel ce dăinuie peste râul Vltava. Castelul îl putem regăsi chiar pe parcursul unor cumpărături de suveniruri, pictat cu măestrie pe vederi ori, poate, gravat pe alte artefacte lucrate manual. Impozantul castel este de fapt alcătuit dintr-un întreg ansamblu de clădiri ce datează încă din secolul al IX-lea, fiind totodată unul dintre cele mai însemnate la nivel mondial. Veți putea aici colinda nenumărate muzee, admirând expoziții dintre cele mai diverse.

Dacă am vorbit de Praga și apele Vitavei, nu ne putem îngădui să trecem mai departe fără a ne opri asupra Podului Carol. Este de prisos să menționăm că și acest edificiu este omniprezent când vine vorba de cumpărături de suveniruri cum ar fi vederi. Podul Carol, un pod frumos de piatră care străbate râul Vltava. Construit în secolul al XIV-lea, podul este căptușit cu 30 de statui în stil baroc și oferă vederi uimitoare ale orașului.
Simțiți deja chemarea acestui oraș-martir al istoriei europene și vă vedeți urcând pe alei înguste către castel ori luând la pas străzile pavate? Atunci tot ce rămâne de făcut este să vă încheiați o asigurare de călătorie pentru liniștea dumneavoastră și să vă faceți bagajele! Desigur câteva cumpărături de suveniruri vă pot ajuta să aduceți acasă un fragment din locurile colindate, o amintire rămasă într-un obiect simbolic, destinat dumneavoastră și celor dragi deopotrivă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *